maanantai 2. toukokuuta 2011

Luovuutta ja verkostoja

Kuvittelen, että suurimmat haasteet siinä, että vältän uusien tavaroiden ostamista ovat omat ajatukseni ja tapani. Oikeastaan juuri sen vuoksi lähdin mukaan tähän haasteeseen. Niukkuus lisää kekseliäisyyttä ja rajat avaavat ovet luovuudelle. Olen tottunut elämään vähällä, mutta olen myös urautunut omiin rutiineihini, enkä aina huomaa tarkastella omia valintoja kriittisesti. Asetan itseni siis tietyssä mielessä äärirajoille ja luon keinotekoiset rajat kulutukselleni siinä toivossa, että löydän koko joukon uusia tapoja tehdä asioita.

Yksi uusi tapa on aktiivisempi verkostoituminen. Haluan luoda ympärilleni perusverkoston, jonka osana tällainen niukka elämäntapa on helpompaa. Toiseksi aion opetella käyttämään erilaisia olemassaolevia vaihtokanavia paremmin kuin nyt, liityin esimerkiksi Tampereen aikapankkiin. Kolmanneksi aion luoda uusia vaihtokanavia esimerkiksi perustamalla lähineuvolaan kierrätyspisteen. Odotin pari vuotta, että neuvolan henkilökunta sen toteuttaisi, mutta viime viikolla toteutin sen itse. Toivottavasti se lisää lastenvaatteiteiden kiertoa asuinalueellani.

Olen myös ajatellut järjestää kierrätysiltoja. Jos sinua kiinnostaa osallistua sellaiseen tai jopa osallistua järjestämiseen, niin jätä kommentti. Muutenkin kaikki kommentit ovat erittäin tervetulleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti