sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Uudeton aloittaa

Tämä kevät on ollut muutosten aikaa, minkä seurauksena olen alkanut miettiä omia kulutustottumuksiani ja -valintojani enemmän ja enemmän. Moni palikka on asettunut paikalleen ja sen seurauksena päätin aloittaa tämän blogin ja samalla lähteä mukaan haasteeseen, jossa yritetään olla vuosi ostamatta mitään uutta. Tärkein inspiraationi on australialainen Eilleen (http://consumption-rebellion.blogspot.com/), jonka blogista ensimmäisen kerran luin tästä haasteesta, mutta on minulla monia muitakin innoituksen lähteitä. Niistä ja heistä varmasti matkan varrella enemmän.

Ajatus kuulostaa yhtä aikaa varsin toteutettamiskelpoiselta ja aivan mahdottomalta. Ei kai ole mikään ongelma olla vuotta ostamatta uusia tavaroita, teenhän pääsääntöisesti kaikki hankinnat muutenkin kirpputorilta, käytän kestositeitä ja kuukuppia, olen pessyt hiukseni ilman shampoota jo vuoden, osaan monenlaisia käsityötaitoja ja teen lähes kaikki käsityöni kierrätysmateriaaleista. Mutta. Parin viikon ajan olen miettinyt tätä haastetta tahtomattani yhdeltä ja toiselta kantilta ja huomannut pohtivani sellaisia kysymyksiä kuin: Pystynkö tarjoamaan lapsille piirustuspaperia tai värikyniä? Selviänkö ilman teippiä, kun se loppuu? Saanko kuitenkin ostaa kengät uusina?

Kaikki nämä kysymykset ja monet muut joudun jossakin vaiheessa ratkaisemaan. Nyt en aio ratkaista mitään. Lupaan itselleni ainoastaan yrittää tehdä parhaani, ja annan itselleni mahdollisuuden hyvin perusteltuihin poikkeuksiin. Tästä lähdetään, katsotaan minne tie vie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti